Een nieuw Huis te Oostkapelle op het Knotwilgterrein

Zo worden plannen werkelijkheid: één van de ideeën uit het Dorpsplan Oostkapelle, namelijk een nieuw Huis te Oostkapelle op de plek van de voormalige school De Knotwilg, is uitgewerkt. Vanuit historisch perspectief is er een plan ontwikkeld voor één gebouw met maximaal 10 appartementen. Een uitvoerbaar en realistisch plan; want de eerste investeerders hebben zich al gemeld.

 

In het Dorpsplan Oostkapelle 2030 - opgesteld door de dorpsraad en vele betrokkenen uit het dorp - werd de ambitie voor de invulling van het Knotwilgterrein als volgt geformuleerd: “In de kern van Oostkapelle wordt het Knotwilgterrein herontwikkeld, waarbij het oorspronkelijke van het pand Huis te Oostkapelle en de omgeving zoveel mogelijk in oude glorie wordt hersteld.”

Het college van B&W van de gemeente Veere heeft, samen met de dorpsraad en stedenbouwkundige Stegenga, een kavelpaspoort opgesteld waar de nieuwe bebouwing op deze plek aan moet  voldoen. Bij de toekomstige openbare verkoop van het terrein zal de selectie plaatsvinden op basis van twee criteria (in volgorde van het grootste gewicht). 1 : De beste kwaliteit 2: De beste prijs.

Om zowel bij de selectie als bij de verdere planvorming te kunnen beschikken over een instrument waaraan genoemde doelen en ambities getoetst kunnen worden, is er door de gemeente in samenwerking met de dorpsraad en en stedenbouwkundige een kavelpaspoort opgesteld.