Landgoed Der Boede wordt woonpark met 22 villa’s

 

Het bestemmingsplan ‘Landgoed der Boede’ is opgesteld om het landgoed te Koudekerke te kunnen herontwikkelen als een groen woonpark ten behoeve van 22 vrijstaande villa’s in een landgoedsfeer. De VVD is positief over het plan voor Der Boede. We zien het als een goede invulling van het terrein van Der Boede, en als mogelijkheid voor behoud van de buitenplaats en het omliggende groen.

 

Het bestemmingsplan is gebaseerd op het door de raad op 27 februari 2014 vastgestelde Masterplan Der Boede. Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 17 december 2015 t/m 27 januari 2016 ter inzage gelegen.

Naar aanleiding van de behandeling in de commissie is er opnieuw overlegd met de initiatiefnemer. Dit heeft erin geresulteerd dat er één ontsluiting wordt gerealiseerd voor de drie boskavels in plaats van de eerder beoogde drie ontsluitingen. Vanuit de Dorpsraad was er een verzoek ingediend voor de aanleg van een extra openbaar wandelpad tussen de oostelijke villakavels en de tuin en het (mogelijk te bouwen) koetshuis van de monumentale buitenplaats. Dit verzoek werd niet gehonoreerd vanuit het oogpunt van privacy voor de bewoners van de villa’s.

Het plan voorziet er tevens in dat het wooncomplex voor Korsakov-patiënten uitgebreid wordt met 2 woningen.