Kaders voor 2017: Glasvezel, Innovatie, Cultureel erfgoed en Speeltoestellen

Bij de vaststelling van de Kadernota 2016 werd een groot deel van de speerpunten van de VVD voor 2017 gehonoreerd. De volgende zaken worden in 2017 opgepakt:

  • er komt binnenkort een voorstel voor breedband internet voor het buitengebied. Hier werd raadsbreed aandacht voor gevraagd.

  • de VVD heeft voorgesteld om een project Stimulering Innovatie en kwaliteitsverbetering toeristische sector op te zetten. Aanleiding is de constatering in het rapport van de commissie Balkenende m.b.t. tot recreatie en toerisme dat de toeristische markt sterk in beweging is. De gast wordt veeleisender en technologie en internet zijn van toenemend belang voor de sector. Een groot deel van de sector is nog onvoldoende uitgerust voor deze steeds sneller veranderende markt en werkt nog erg aanbodgericht. Een upgrade van de totale sector is noodzakelijk.

    Juist ook vanwege het belang van de toeristische sector voor de gemeente Veere vinden wij het belangrijk om als gemeente blijvend in te zetten op innovatie en kwaliteitsverbetering. De VVD wil de gemeente graag in de rol van aanjager zien en dit als een apart project oppakken, vergelijkbaar met de manier waarop het gezondheidstoerisme wordt opgepakt. Het gaat dan niet alleen om het vernieuwen van accommodaties, maar ook om vernieuwing en verdere digitalisering van diensten en producten. De gemeente kan hier in samenwerking met Impuls Zeeland en de toeristische sector een project voor opzetten. We hebben voorgesteld om hier de komende 3 jaar € 25.000 per jaar voor uit te trekken. Wethouder Molenaar zegde toe dit idee op te pakken en te bespreken met de toeristische sector.

  • er wordt jaarlijks € 30.000 gereserveerd voor een subsidieregeling cultureel erfgoed. VVD en SGP/CU hebben hierbij aangegeven dat het uitgangspunt moet zijn dat de subsidieregeling primair bedoeld is voor daadwerkelijke onderhouds- en/of restauratiekosten.

  • de VVD wil ook de jeugd niet vergeten en heeft voorgesteld om € 25.000 te investeren in de uitbreiding van de mobiele speelvoorzieningen die rouleren langs de diverse kernen. Wethouder Maas deed de toezegging om dit op te nemen in de Begroting 2017.

     

    Mineke Bierens-Maljaars