Herinrichting Veerseweg en Gedempte Haven

In overleg met de stadsraad en de MSV (MiddenStandsvereniging Veere) zijn door het college een aantal mogelijke verbeteringen aangedragen voor het verbeteren  van het parkeren in en om Veere.

Door de toegenomen verkeersdrukte is een herinrichting van een deel van de Veerseweg nodig en ook is het voetpad langs de Veerseweg aan een opknapbeurt toe. Door de aanleg van het nieuwe gratis parkeerterrein halverwege de Veerseweg maken steeds meer mensen van dat voetpad gebruik. Het is nu te smal en ligt er door omhoog komende boomwortels slecht bij.                                       

Daarnaast is het plan om de verharding op het terrein Gedempte Haven aan te passen. Het overloopterrein Gedempte Haven heeft een ondergrond die nu  voor problemen zorgt bij nat weer, waardoor het dan eigenlijk niet goed bruikbaar is.

Voor het totale plan is 225.000 euro nodig.  De VVD is met deze aanpassingen akkoord gegaan.  We waren destijds niet voor de aanleg van het nieuwe gratis parkeerterrein aan de Veerseweg, maar nu het er ligt moet het wel goed toegankelijk zijn. Tijdens de raadsvergadering van 14 april bleek ook het CDA, net als de VVD, benieuwd naar de effecten van de parkeerwijzigingen in Veere in 2015.

Want er is in het stadje op parkeergebied de laatste jaren aardig wat geïnvesteerd !