VVD wil minder verkeersdrukte in Domburg

Bij de raadsvergadering van 20 april stond het Gemeentelijk Verkeer en Vervoersplan (kortweg GVVP) op de agenda. Tijdens de vergadering pleitte de VVD voor een onderzoek naar een rondweg om Domburg, met als doel de verkeersdrukte in Domburg zoveel mogelijk te beperken. In de commissievergadering van 4 april had de stadsraad Domburg ook al voor zo’n rondweg gepleit.

Hoewel alle andere fracties ook autoluwe kernen willen, stemde alleen D’66  met dit voorstel van de VVD in. Voor coalitiepartijen (SGP/CU, CDA en PvdA/GL) blijkt het toch vaak moeilijk om kritiek te leveren op voorstellen van het college…. helaas.

 

In het GVVP zijn m.b.t. Domburg vooral maatregelen vastgelegd om het zoekverkeer in Domburg beter te beheersen. Het gaat dan met name om een parkeer verwijssysteem, goede voorzieningen op de parkeerplaatsen, meer fietsparkeerplaatsen en aanpassing van de straatinrichting. Prima als het gaat om bezoekers van Domburg.

 

We weten echter, dat een belangrijk deel van de verkeersdrukte juist wordt veroorzaakt door automobilisten die door Domburg heen willen, die bijvoorbeeld naar het park Hof Domburg, de golfbaan en de campings tussen Domburg en Westkapelle willen. Met de door het college voorgestelde maatregelen wordt dát verkeer zeker niet minder en blijft er een flinke stroom auto’s door het hart van Domburg lopen.

Vandaar ons idee om op korte termijn ook te onderzoeken wat we hier aan kunnen doen. De meeste andere fracties wilden echter eerst afwachten wat de effecten zullen zijn van de andere maatregelen. Door het college werd erkend dat het jaren kan duren voordat die effecten zichtbaar zullen zijn. Tijdverlies en jammer voor Domburg.