VVD en andere fracties stellen vragen over procedure uitbreiding IV-bedrijf

De fracties van VVD, CDA, SGP/ChristenUnie, DTV en D66 hebben in de raadsvergadering van 23 april 2015 bij het Vragenuur vragen gesteld n.a.v. de brief van de heer Van Dam t.a.v. de procedure voor de uitbreiding van het IV-bedrijf aan de Herenweg te Aagtekerke.
In de raadsvergadering van 18 december 2014 heeft de raad ingestemd met het verzoek tot uitbreiding van het IV-bedrijf aan de Herenweg 4 te Aagtekerke.
Het coƶrdinatiebesluit is gepubliceerd op 31 december 2014. Volgens informatie van de heer Van Dam was er toegezegd dat de publicatie van de omgevingsvergunning en de herziening van het bestemmingsplan op 6 januari 2015 plaats zou vinden. Tot op heden is dat niet gebeurd.

Wij hebben aan het college de volgende vragen:
1. Waarom zijn de omgevingsvergunning en de herziening van het bestemmingsplan nog niet gepubliceerd? Wat is de reden van de vertraging?
2. Waarom is de aanvraag pas in maart 2015 doorgestuurd naar de RUD ?
3. Kunt u aangeven wanneer de omgevingsvergunning en de herziening van het bestemmingsplan gepubliceerd gaan worden?
4. Wanneer kan de finale besluitvorming plaatsvinden in de raad?
5. Is het in deze en vergelijkbare kwesties de wet die een snellere afhandeling in de weg staat of is er tot dusverre niet optimaal gebruik gemaakt van de mogelijkheden die de Wabo biedt?
6. Wat gaat het college er aan doen om ervoor te zorgen dat in vergelijkbare situaties de procedure sneller en efficiƫnter verloopt? Waarbij het uitgangspunt moet zijn dat de gemeente bij aanvang van het traject de ondernemer informeert over de te volgen processen en de van toepassing zijnde termijnen.