VVD tegen nieuwe gratis parkeerterrein in Veere

In de raadsvergadering van 26 maart heeft de VVD tegen de aanleg van het nieuwe gratis parkeerterrein aan de Veerseweg in Veere gestemd. Bij de evaluatie van het parkeerbeleid in december vorig jaar had de VVD ook al met redenen aangegeven hier ongelukkig mee te zijn.
Het beleid, ook gesteund door de VVD, is al jaren dat er in Veere aan de rand van het stadje gratis kon worden geparkeerd. Inderdaad een prima uitgangspunt. En met de oude situatie, met een gratis parkeerzone langs het kanaal, was de VVD dan ook heel tevreden. Dit parkeerterrein werd goed gebruikt en lag niet al te ver van het stadscentrum.
Waarom is de VVD dan tegen het nieuwe gratis parkeerterrein? ​​​​Naar aanleiding van de parkeerevaluatie stelde het college in december voor, om het hele terrein langs het kanaal betaald parkeren te maken en bovendien het tarief flink te verhogen, van € 1,- naar € 1,50 per uur. Want, zo werd gesteld, er was geld nodig om het nieuw in te voeren parkeerverwijssysteem te betalen. Vandaar dat er vervolgens een nieuw gratis parkeerterrein “moest” komen. Kosten aanleg hiervan: € 241.150,-!

Of het nieuwe gratis parkeerterrein, een heel eind buiten het centrum gelegen, gebruikt zal gaan worden? We zullen het zien. Wat de VVD betreft in elk geval weggegooid gemeenschapsgeld, omdat de oude situatie voor iedereen uitstekend werkte en er dus helemaal geen behoefte was aan een extra terrein. En hadden we met elkaar niet afgesproken dat het parkeerbeleid in Veere bedoeld is om te reguleren, en niet om er geld aan te verdienen? Het college, onder aanvoering van wethouder Melse, heeft hier nu toch wel een bijzondere draai aan gegeven.