VVD komt met motie van wantrouwen tegen Wethouder Maas

Het zal u niet zijn ontgaan, de VVD heeft samen met de andere oppositiepartijen een van de zwaarste middelen ingezet tegen een van de leden van het college, Wethouder Maas. Althans, dat zijn we voornemens te doen, we kregen namelijk geen gelegenheid om de motie van wantrouwen daadwerkelijk in te dienen bij de raadsvergadering van 30 september j.l. 

Reden dat wij dat wij het vertrouwen in deze wethouder willen opzeggen, is de rol die hij speelt in het dossier Hotel Kaasboerweg (van Dormio Leisure Development). Los van de risico's die de gemeente loopt door de houding van het college in dit dossier, informeert hij de gemeente raad niet of laat over dit onderwerp. 

Wij zouden u graag verder uitleggen waarom wij tot dit besluit zijn gekomen, echter ligt op veel van deze informatie en gebeurtenissen (nog) geheimhouding en/of vertrouwelijkheid. Wij hopen dit zo spoedig mogelijk wel te kunnen en mogen doen.

Dat wij niet lichtvaardig tot dit besluit zijn gekomen, zult u begrijpen. Een motie van wantrouwen is immers nog nooit in Veere ingediend.