Ontwikkelplan Fort den Haakweg: kwaliteitsimpuls voor Vrouwenpolder en gemeente Veere

Tijdens de raadsvergadering van 2 oktober werd een gedegen onderzocht ontwikkelplan voor het Fort den Haakweg-gebied in Vrouwenpolder besproken. Een ontwikkelvisie, waar ondernemers in hebben meegedacht en hun committent aan hebben toegezegd. Voor Vrouwenpolder een kwaliteitsimpuls van de openbare ruimte.

Recreatie en toerisme is belangrijk voor de Veerse economie. Met de plannen die er nu liggen krijgt de gemeente er zelfs een aantal ‘minder-goed-weer-voorzieningen’ bij. Voor toeristen is het belangrijk dat er iets te doen en te beleven is. De VVD wil ondernemers ruimte geven voor kwaliteitsverbetering, seizoensverlenging, uitbreiding en innovatie. Het is positief dat deze groep ondernemers  hun schouders er onder willen zetten om te investeren in nieuwe ontwikkelingen in Vrouwenpolder. Kwalitatief goede voorzieningen en een goed ingerichte openbare ruimte zullen meer toeristen trekken en dat schept werkgelegenheid. 
Voor de gemeente geeft dit de (financiële) mogelijkheid om het gebied rond de Fort-den Haakweg te vernieuwen en te verbeteren, veiliger te maken en een betere bereikbaarheid van het dorp te creëren.

Kortom een goede voortzetting van het project in Vrouwenpolder, en een kwaliteitsimpuls voor het dorp en onze gemeente. De VVD is positief over het plan, en heeft dan ook ingestemd met het voorstel.