VVD stemt tegen opzegging intentie-overeenkomst uitbreiding Golfbaan

Zoals wij al in de commissie RO hebben aangegeven, heeft de VVD het raadsvoorstel met stijgende verbazing gelezen. Onze verbazing werd nog groter bij de behandeling van het voorstel in de commissie. In december sprak het CDA, bij monde van Dhr. Lampert, nog uit de intentie-overeenkomst te willen verlengen en dat de uitbreiding van de Golfbaan genoeg voordelen kan bieden. Het CDA stelde een voorstander te zijn van een initiatief om de toeristische sector te verstevigen en een mooie afronding aan Domburg te geven. Ook tijdens de commissie op 23 juni en tijdens de raadsvergadering was men nog positief over de uitbreiding. Men stelde echter een maar: de varianten voldoen niet aan de randvoorwaarden.

Ook de SGP/CU heeft zich altijd positief geuit over de plannen rondom de uitbreiding van de Golfbaan, hoewel zij meerdere malen met (naar later bleek) onhaalbare varianten kwamen. Ook zij gaven nu aan dat de ingediende varianten niet aan de kaders van de raad voldoen.

En waarop baseren het college en de coalitiepartijen zich? Op oude gegevens. Men weigert naar de resultaten van de nieuwe onderzoeksrapporten, van gerenommeerde bureaus, te kijken. Dat deze rapporten de antwoorden geven op de vragen die de coalitiepartijen hebben, én het passen binnen de randvoorwaarden aantonen, legt men simpelweg naast zich neer. Niet echt een vorm van betrouwbaar bestuur.

Zowel het raadsvoorstel, als andere besluiten en stukken over de golfbaan, badstatus etc. geven de meerwaarde van de uitbreiding van de golfbaan aan. Ik zal alle positieve citaten uit college- en raadsstukken niet herhalen, maar naar de mening van de VVD staat de meerwaarde als een paal boven water, is stoppen onwenselijk, sterker nog: geen optie. De VVD is het – gezien alle positieve besluiten die in de afgelopen jaren genomen zijn én de onderzoeksrapporten die er nu liggen- niet eens met beslispunt 2 waarin gesteld wordt dat geen van de ingediende scenario’s voldoet aan de randvoorwaarden. Het opzeggen van de intentieovereenkomst vindt de VVD dan ook niet acceptabel. DE VVD heeft daarom een amendement ingediend op het voorliggende raadsvoorstel, en beslispunt 2 aanpassen. Hiervoor kregen wij steun van DTV.

Het blijkt overal uit: we willen de golfbaan uitbreiden naar 18 holes en een ontwikkeling van het toeristisch productaanbod met een integrale aanpak en innovatie. Dat moet kunnen met de nu voorliggende, onderbouwde varianten!


Amendement

Onderwerp: Uitbreiding Golfbaan Domburg

De raad van de gemeente Veere in vergadering bijeen op 10 juli 2014.

Ondergetekende, de fractie van de VVD van de gemeente Veere, stelt het volgende amendement voor:

Beslispunt 2: Vaststellen dat geen van de ingediende scenario’s voldoet aan de door uw raad voor de ontwikkeling geformuleerde randvoorwaarden.

Wijzigen in:
Het college de opdracht geven om binnen een termijn van 3 maanden de haalbaarheid van de nu voorliggende varianten te toetsen aan de onderzoeksrapporten van juni 2014.

Toelichting:
Zowel het raadsvoorstel, als andere besluiten en stukken over de golfbaan, badstatus etc. geven de meerwaarde van de uitbreiding van de golfbaan aan. Naar de mening van de VVD staat de meerwaarde als een paal boven water, is stoppen onwenselijk, sterker nog: geen optie. De VVD is het – gezien alle positieve besluiten die in de afgelopen jaren genomen zijn én de onderzoeksrapporten die er nu liggen- niet eens met beslispunt 2 waarin gesteld wordt dat geen van de ingediende scenario’s voldoet aan de randvoorwaarden. Het opzeggen van de intentieovereenkomst vindt de VVD dan ook niet acceptabel. De varianten moeten eerst getoetst worden aan de resultaten van de nieuwe onderzoekrapporten.