Afscheid Gemeenteraadslid Kees Roelse

Maandag 24 maart nam de oude gemeenteraad van Veere afscheid. De gemeente Veere en de VVD namen daarmee afscheid van Kees Roelse als gemeenteraadslid. Kees -Liberaal in hart en nieren- was 12 jaar raadslid in Veere. Hij werd daarbij onderscheiden als lid in de orde van Oranje Nassau. Kees sprak na deze onderscheiding de volgende woorden:

Voorzitter,

Wilt u mijn dank voor deze mooie onderscheiding overbrengen aan Zijne Majesteit de Koning?

Staat u mij toe dat ik ook ons gezin hierbij betrek. Zij hebben me altijd gesteund en de ruimte gegeven om de politieke en andere maatschappelijke taken uit te voeren.

Voorzitter,

Mild, vrijgevig, royaal, ruimdenkend, onbekrompen, onbevooroordeeld, wars van kleingeestigheid.

Dat zijn woorden waarvan ik hoop, dat collega’s in de raad en alle andere mensen, ze in verband kunnen brengen met mijn “doen en laten” gedurende de 12 jaren in deze gemeenteraad. Immers het zijn woorden die passen bij liberaal gedrag.

Gedrag dat gestoeld is op de fundamenten van het Liberalisme: Wat we doen moet sociaal rechtvaardig zijn, mensen zijn gelijkwaardig, verantwoordelijkheid geven, maar ook nemen, verdraagzaam zijn = een ander ook iets gunnen, en dat alles in vrijheid. En zoals u weet, is vrijheid niet vanzelfsprekend, daar moet altijd aan gewerkt worden.

Voorzitter, ik rond af.

Mild, vrijgevig, royaal, ruimdenkend enz. enz.

Ik kijk naar alle collega’s en zeg: Dank je wel voor de collegialiteit. Ik kijk naar de zaal en zeg: Dank u wel voor het gestelde vertrouwen.

 

Naast Kees Roelse, ontving ook Piet de Visser een lintje. We willen hen beiden van harte feliciteren met deze onderscheiding!