Coalitie Veere maakt werk van participatie

VVD Veere is groot voorstander van een actief participatiebeleid. De fractie heeft daarom ook ingestemd met de participatienota. Deze nota is een schoolvoorbeeld van een duidelijke, heldere, eenvoudige en daarmee voor iedereen begrijpbare manier van schrijven...

Althans dat was onze visie en van de grote meerderheid van de gemeenteraad. Alleen PVDA/GL was niet mee in het verhaal. Zij vonden dat in dit stuk de participatie niet tot op detailniveau was vastgelegd. Wij van de VVD vinden dat dat juist een goede zaak is. Grenzen/kaders vormen bij participatie juist een belemmering en dat is niet de bedoeling. Bij elk participatietraject, is het zaak om met maatwerk aan de slag te gaan.

In de definitiefase moet men bepalen wie, wanneer, waar en hoeveel participeert. In die fase moeten ook de verwachtingen gemanaged worden, zodat wederzijds duidelijk is wat men van elkaar kan en mag verwachten. Alleen dan kan een succesvolle participatie bijdragen tot een beter resultaat en een groter draagvlak voor plannen en projecten.

Uiteindelijk haalde het raadsvoorstel het met 15 stemmen voor en 3 tegen. En nu aan de slag!