Omgevingsvisie Veere 2047

Zo'n 2700 mensen hebben actief geparticipeerd in de totstandkoming van de omgevingsvisie 2047. Daarmee is groot draagvlak gecreƫerd voor een ambitieuze toekomst. Het is dan ook niet echt verwonderlijk dat deze door de gemeenteraad unaniem werd aangenomen.

Zo'n 2700 mensen hebben actief geparticipeerd in de totstandkoming van de omgevingsvisie 2047. Daarmee is groot draagvlak gecreĆ«erd voor een ambitieuze toekomst. Het is dan ook niet echt verwonderlijk dat deze door de  gemeenteraad unaniem werd aangenomen. 

Samen met SGP, CDA en HVV diende VVD Veere een motie in: Bij gebruik van de omgevingsvisie en de uitwerking naar de omgevingsplannen. Als uitgangspunt te nemen bij conflicterende ambities: De Veerse ambitie prevaleert op de Walcherse ambitie. De motie werd met 15 tegen 3 aangenomen. PVDA/GL en D66 steunden de motie niet.

De eerste kamer heeft intussen besloten dat de nieuwe omgevingswet per 1 januari 2024 van kracht zal zijn, dus de raadswerkgroep kan naadloos verder met de volgende uitdaging. Al in de volgende raadsvergadering van 20 april staat de Startnota Omgevingsplan op de agenda.