De Noordwestroute

De Noordwestroute


Onze inwoners ervaren in diverse kernen al geruime tijd druk door het verkeer in onze gemeente. Ze hebben ook helemaal gelijk dat daar te lang geen aandacht aan besteed is. Dat heeft er ook toe geleid dat er de nodige scepsis ontstaan is over “de oplossing”. Daarom is het goed te zien dat onze wethouder Ruud van Houten er nu wel vol de schouders onder zet. De Veerse VVD vindt dat er snel een oplossing moet komen. Er staat een ambitieuze planning voor het project Noordwestroute en die gaan we nauwlettend in de gaten houden.

De verkeersoverlast wordt momenteel in twee trajecten aangepakt. De korte termijn en de lang termijn. Daarbij is goede participatie cruciaal.  Dat gebeurt breed en op verschillende manieren. Voor de korte termijn zijn al de nodige bijeenkomsten geweest en nu “de Noordwestroute” gestart is, worden ook daar de nodige stappen gemaakt. Er is al gesproken met Serooskerke, Grijpskerke, Aagtekerke, Domburg en Oostkapelle als direct betrokken kernen.

In focusgroepen die momenteel opgestart worden wordt zelfs nog een stap verder gegaan door elke gebied binnen onze gemeente een “zetel” te geven. Er zitten nu naar schatting zo’n 60 mensen in de diverse groepen en de rest van onze inwoners kunnen ook actief participeren. Dat gebeurt bijvoorbeeld op openbare bijeenkomsten en tijdens interviews op straat.

Om echt iedereen te betrekken, kan men zich online aanmelden op doemee.veere.nl. Daar kan iedereen online vragenlijsten invullen en de nodige informatie vinden over de Noordwestroute, maar ook over diverse andere projecten. Wat ons betreft goed te zien dat iedereen kan participeren. Dus doe mee en meldt u aan.