Het mijnenmagazijn Veere

Iedereen vindt dat het mijnenmagazijn in Veere een bijzonder object is. Het is echter ook een feit dat er al 14 jaar lang niks mee gedaan is. De instandhoudingssubsidie is verlopen en nu drukt de financiële last van het onderhoud geheel op de schouders van de gemeente Veere. Vandaar ook de vraag om een dikke twee ton beschikbaar te stelen voor de reparatie van het dak.

Dat het dak gerepareerd moet worden is duidelijk en daar zal het ook niet bij blijven. Dat was voor de meeste partijen reden om te zeggen: "het moet maar", "jammer, maar het zij zo" en "laten we het weggeven met een bruidsschat er bij". De Veerse VVD is het helemaal eens dat het mijnenmagazijn beter over kan gaan in andere handen. 

We zijn echter ook van mening dat geld uitgeven niet een onnodige hobby moet zijn waar we niks voor terug krijgen. We hadden daarom ons huiswerk gedaan en wat verder gekeken. En wat blijkt, zowel bij het rijk als bij de provincie zijn ruimhartige subsidies beschikbaar voor de instandhouding van rijkserfgoed. Deze subsidies zijn wel voor het grootste gedeelte gebaseerd op herbestemming van het erfgoed.

Om in aanmerking te komen moet er gestart worden met een plan tot herbestemming en dan ligt er al een subsidie klaar voor water en winddicht maken. Wij zullen ons sterk maken om de kosten voor onze gemeente zo laag mogelijk te houden en het college oproepen om aan de slag te gaan met herbestemming. En dat hoeft niet door de gemeente zelf te gebeuren.