VVD en CDA stellen vragen over vertraging MFA Biggekerke

 

Op 2 oktober 2014 kwam er het langverwachte besluit voor een multifunctioneel gebouw in Biggekerke, waarin de school en dorpshuis eindelijk een nieuw onderkomen krijgen. Het eerste beslispunt in dit raadsvoorstel: 

1.De kaders (inhoudelijk, ruimtelijk, financieel) vaststellen voor de realisatie van een multifunctioneel gebouw in Biggekerke in 2016.

 

2014 ging over in 2015 en vlak voor de zomer werd er een planning gepresenteerd tijdens de dorpsraadvergadering door de wethouder.

 

Helaas… Het uitgangspunt voor de nieuwe MFA zou niet worden gehaald, maar de opening en ingebruikname wordt juni 2017, zo belooft de wethouder. De inwoners, door de wol geverfd en door schade en schande wijs geworden, zetten enige kanttekeningen bij de planning, maar zijn vooral blij dat de planning er nu toch eindelijk ligt, en dat er een datum is gepland. 

Inmiddels is het bijna december 2015, en het geplande raadsbesluit voor het krediet voor de MFA staat niet op de agenda voor 17 december a.s. Pas vorige week werden school, stichting Dorpshuis en Dorpsraad geïnformeerd dat er 2 maanden vertraging is opgelopen in het proces. Wederom een vertraging… De fracties van VVD en CDA hebben daarom de volgende vragen aan het college:


1.Wat is de reden voor de opgelopen vertraging?

2.Waarom zijn betrokken partijen niet eerder geïnformeerd?

3.Wat gaat de wethouder doen om verdere vertraging te voorkomen?

4.Welke gevolgen heeft de vertraging voor de geplande ingebruikname van de MFA in juni 2017? 

5.Welke gevolgen heeft de stagnatie voor de samenwerking met de betrokken partners en overweegt het college om tegelijkertijd ook andere (markt)partijen in het project en/of aanbesteding te betrekken?


De wethouder betreurt de pas op de plaats en heeft op de vragen geantwoord dat het proces minder eenvoudig is dan aanvankelijk verwacht en dat hij hoopt dat er voor de kerst helderheid is over het vervolg. Ingebruikname moet mogelijk zijn in augustus 2017, maar dan moet er verder geen vertraging meer ontstaan.