Parkeerbeleid

De nieuwe parkeertarieven leiden tot veel onbegrip, zowel bij inwoners als bij ondernemers. Ook veel toeristen hebben inmiddels laten weten dat zij zich niet langer welkom voelen en hun vertier daarom liever buiten de gemeente Veere zoeken.

Het huidige parkeerbeleid brengt op die manier veel schade toe aan de leefbaarheid van onze inwoners en de Veerse economie. De VVD wil daarom de parkeertarieven normaliseren, dus terugbrengen tot een acceptabel niveau. Ook voor werknemers in de betreffende kernen moet een betaalbare parkeeroplossing komen.

Differentiatie is goed, parkeren buiten het centrum moet aantrekkelijk zijn. Daarom wil de VVD een gratis parkeerterrein in elke kern met betaald parkeren. Het gebruik van het gratis parkeerterrein aan de Veerseweg in Veere bewijst hoe goed dat werkt. Op zo’n manier wordt het parkeerbeleid weer een sturingsmechanisme in plaats van een botte bron van inkomsten. En voor onze inwoners kan het recreëren in de eigen gemeente een uitje blijven en géén financiële aanslag.