Recreatie en Toerisme

De VVD wil het graag nog eens benadrukken: recreatie en toerisme zijn van groot belang voor onze gemeente. Niet alleen voor onze ondernemers, maar vooral ook voor onze eigen inwoners.

• het zorgt voor leefbaarheid in onze kernen: door de bestedingen van toeristen profiteren ook onze eigen inwoners van goed gesorteerde supermarkten, leuke winkeltjes, fijne restaurants en een mooi cultureel aanbod.

• het biedt werk: veel banen in de gemeente Veere zijn op een of andere manier met het toerisme verbonden.

• en het geeft welzijn: mede dankzij de inkomsten uit toeristenbelasting kan onze gemeente investeren in allerlei voorzieningen.

Een grote meerderheid van onze inwoners ervaart dan ook vooral positieve effecten van het toerisme. Natuurlijk moeten we ook alert blijven op de minder positieve kanten, zoals drukte, verkeersoverlast en schade aan de natuur.

Ontwikkelingen in het verblijfstoerisme ziet de VVD met name in kleinschaligheid en kwaliteitsverbetering, met oog voor behoud van landschap en natuur.

Onze stranden zijn van cruciaal belang voor het toerisme in onze gemeente. Veel bezoekers komen juist voor de beleving van strand en zee. Goede (sanitaire) voorzieningen, bereikbaarheid en voldoende droog zand zijn daarvoor essentieel. Het (opnieuw) vormen van een zandsuppletiefonds met de andere Zeeuwse kustgemeenten kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren.