Ondernemers zijn de drijvende kracht van onze economie

Ondernemers mogen verwachten dat ze door de gemeentelijke organisatie goed worden ondersteund. Helaas horen we nog veel te veel dat ze die steun niet of onvoldoende krijgen en daardoor verdwalen in de wirwar van vergunningen en eisen waar ze aan moeten voldoen.

Supermarkten, bouwmarkten, agrariërs, aannemers, tuincentra, recreatiebedrijven en horeca (om er maar enkele te noemen), zij dragen in belangrijke mate bij aan de Veerse economie en de leefbaarheid in onze kernen. Allemaal mogen ze verwachten dat ze bij plannen voor een nieuwe vestiging, een aanpassing of een uitbreiding van hun bedrijf goed en snel door de gemeentelijke organisatie worden geholpen.

Er bestonden concrete plannen om de contacten tussen de gemeente en ondernemers via ‘casus managers’ beter te stroomlijnen. Helaas zijn deze plannen door het huidige college in de ijskast gestopt, maar de behoefte eraan is zeker niet minder geworden. Ondernemers willen 1 aanspreekpunt en snel duidelijkheid waar ze aan moeten voldoen. De VVD wil die casusmanagers daarom z.s.m. aanstellen.

De functie van ondernemersmanager heeft ruimschoots zijn waarde bewezen en staat voor de VVD dan ook niet ter discussie.