Maatschappelijke Voorzieningen

Een onderwerp dat al tot veel discussie heeft geleid. We hebben het dan over de vernieuwing van scholen, sportzalen en plaatsen waar dorpsbewoners samen kunnen komen.

De VVD wil goede voorzieningen voor onze inwoners. Het is daarbij belangrijk dat je als gemeente je uiterste best doet voor het algemeen belang en voorkomt dat een kleine groep de discussie ‘steelt’. Bovendien willen we – mede vanuit kostenbeheersing - graag meer samenwerking zien met onze ondernemers bij de ontwikkeling van maatschappelijke voorzieningen. Zo hoeft een dorpshuis niet per sé in handen te zijn van de gemeente, maar kan een kerk, restaurant of hotel met een mooie zaal vaak ook heel goed in deze behoefte voorzien.

Het is inmiddels duidelijk dat met het huidige plan de gemeente in de financiële problemen komt. De accountant van de gemeente heeft hier ook al voor gewaarschuwd. En wat is dan de oplossing? Opnieuw verhoging van de belastingen? Nog hogere parkeertarieven? Zover wil de VVD het niet laten komen.

Daarom zijn bij de ontwikkeling van maatschappelijke voorzieningen onze uitgangspunten: kijk eerst goed naar wat nodig is en investeer vervolgens op een verantwoorde en toekomstgerichte wijze.